Markering av den internasjonale håndhygienedagen 5. mai

Dagen ble for første gang siden pandemien startet for over to år siden markert med kaffe, te og boller i vestibylen på IKO. 

Utdeling av boller, kaffe og te i anledning Håndhygienens dag 5. mai

Medlem av HMS-utvalget Sissel Strømfjord serverer boller til en av de fremmøtte i forbindelse med Håndhygienedagen. Anne Marit Arnesen og Janne Lea fra HMS-utvalget er også med på bildet. Foto: Marie Lindeman Johansen, OD/UiO

«Det er veldig hyggelig å kunne gjennomføre en fysisk markering av den internasjonale håndhygienedagen igjen etter to år med pandemi», sier HMS-ansvarlig ved IKO, Bente Teigmo.

«Håndhygiene og basalt smittevern er viktig som smitteforebyggende tiltak alle dager i året. Den nasjonale markeringen av verdens håndhygienedag er et viktig bidrag til bedre smittevern,» fortsetter Teigmo.

Instituttets HMS-utvalg sto for arrangementet og alle som møtte opp ble traktert med boller og kaffe eller te. Quiz med premier og en prat om håndhygiene og basalt smittevern sto også på programmet.

5. mai er kjent som den internasjonale håndhygienedagen og fokus for årets markering er «Back to basics - Basale Smittevernrutiner».

HMS-utvalget er Janne Lea, Anne Marit Arnesen , Hege Våler, Sissel Strømfjord og Bente Teigmo.

 

 

 

Publisert 6. mai 2022 10:10 - Sist endret 6. mai 2022 13:02