Tannpleier Johanne Bye har gått bort

Vår kjære avholdte og gode kollega, Johanne Bye (64 år) gikk brått og altfor tidlig bort den 10. mars 2022. Barneklinikken ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo har mistet en verdifull og kjær medarbeider.

Bildet kan inneholde: briller, synsomsorg, briller, vindu, reise.

Tannpleier Johanne Bye var nesten hele sin yrkeskarriere ansatt ved Det odontologiske fakultet.

Foto: Privat

Johanne var utdannet tannpleier ved Universitetet i Oslo, og har nesten hele sin yrkeskarriere vært ansatt ved Det odontologiske fakultet. De siste 20 årene har hun vært sentral i organiseringen av tannbehandling av barn i narkose, og hun har vært en viktig ressurs ved barneavdelingen. Mange pasienter, pårørende og kollegaer vil savne den omsorgsfulle og personlige oppfølgingen Johanne ga. I mange år var hun også styremedlem i Norsk forening for pedodonti.

Johanne var kunnskapsrik, hadde humor og samvær besto ofte av mye god latter.  Hun var en ekte «Oslojente» med stor kjærlighet for byen og marka. Hun var godt kjent «over alt», og inviterte gjerne til tur med spennende turforslag. Johanne brukte marka ofte, med gode sko, joggesko og skistøvler. Var fjelltur planlagt, kom hun med kart og ville ha tips til turer. Vi har fått høre om mange opplevelsesrike turer med brødrene og familien, og noen har vi deltatt på. Johanne var allsidig, og Manchester City har også mistet en stor fan!

Johanne skulle jobbe ut april, for så å starte en ny tilværelse som pensjonist, noe hun så frem til. Slik ble det dessverre ikke.

Vi føler oss heldige som har jobbet så lenge med Johanne og har fått ha henne som venn.

Våre tanker går til Jørgen, Johannes sønn som var hennes største glede og som hun var uendelig stolt av, og til familien som hun hadde et nært forhold til.

På vegne av gode kollegaer og venner ved UiO,
Tiril Willumsen
Tove I. Wigen
Anne Marit Arnesen
Anne Rønneberg

Publisert 24. mars 2022 10:38 - Sist endret 24. mars 2022 10:38