Nyheter

Students and researchers from Norway and USA gathered in Brazil for the annual RESISPART meeting
Publisert 17. feb. 2020 10:55

Researchers from UiO, University of Illinois at Chicago, Forsyth Institute and J. Craig Venter Institute travelled to Piracicaba Dental School at the University of Campinas, in Brazil (FoP). The aim of the meeting was to bring together students and researchers from the different institutions to discuss and present their last discoveries in the field of antimicrobial resistance.

Studenter og forskere fra USA og Norge møttes i Brasil for det årlige RESISPART møtet
Publisert 17. feb. 2020 10:38

Forskere fra UiO, University of Illinois at Chicago, Forsyth Institute og J. Craig Venter Institute reiste til Piracicaba Dental School på University of Campinas i Brasil. Målet med reisen var å samle studenter og forskere fra forskjellige institusjoner for å diskutere og presentere deres siste funn innenfor antimikrobiell resistens feltet (AMR).

Bildet kan inneholde: mote, begivenhet, moro.
Publisert 26. nov. 2019 09:49

Dr. Roger Junges and Dr. Gabriela Salvadori, UiO members of the RESISPART consortium, spent two months at UIC developing novel strategies that can help us fight infections.

bilde tatt ovenfra: Gruppe av mennesker ligger i ring på en plen med armene strakt oppover
Publisert 31. okt. 2019 09:55

To studenter fra OD får mulighet til å dra til Brasil sommeren 2020.

Bildet kan inneholde: begivenhet, team, smil.
Publisert 14. okt. 2019 13:10

Institutt for oral biologi og Folkehelseinstiuttet var vertskap da  Born in the twillight prosjektet fikk besøk fra India i fjor.

Publisert 7. okt. 2019 12:52

Professor Fernanda Petersen holdt et innlegg om antibiotikaresistens og alderdom da Det odontologiske fakultet arrangerte et møte om bærekraftig alderdom under Forskningsdagene.

Les mer om arrangementet her

Meeting in seminar room
Publisert 24. sep. 2019 10:59

Born in the twilight of antibiotics-gruppen holdt et møte på Soria Moria for å diskutere hvordan prosjektet skal utvikle seg framover.

Publisert 9. apr. 2019 12:10

To studenter fra OD får mulighet til å dra til Brasil sommeren 2019.

Mann i hvit frakk ler utendørs mens det snør
Publisert 20. feb. 2019 16:27

En litt uvanlig studieperiode nærmer seg slutten for tannlegestudent Leonardo Pagotto. Siden starten av året har 22-åringen fra Brasil vært på utveksling i laben på Gaustad.

gruppebilde av cirka 30 forskere stilt opp i en spiraltrapp
Publisert 27. juni 2018 10:30

Rundt 30 forskere fra Brasil, USA og UiO sparket i gang det internasjonale samarbeidsprosjektet «Resispart» i USA i forrige uke. Prosjektet, ledet av Fernanda Petersen ved Institutt for oral biologi, preges allerede av samarbeid, god stemning og forventninger.

Publisert 9. mars 2018 13:14

Universitetets aula var den høytidelige rammen, da Professor Fernanda Petersen mottok prisen fra Olav Thon stiftelsen som er på 10 millioner kroner.

De to forskerne stilt opp utendørs. De ser fornøyde ut. Kuntziger til venstre og Petersen til høyre.
Publisert 11. jan. 2018 15:46

Professor Fernanda Petersen ved Institutt for oral biologi fikk, sammen med sine samarbeidspartnere,  en betydelig tildeling fra Olav Thon Stiftelsen i dag. Forskningsmidlene går til prosjektet: «Born in the twilight of antibiotics: fighting antimicrobial resistance in preterm infants».

Logoene til de fire samarbeidende institusjonene på prosjektet: Forsyth, University of Illionois at Chicago, Unicamp og UiO.
Publisert 28. nov. 2017 15:56

Institutt for oral biologi mottok nylig en betydelig tildeling til nok et prosjekt professor Fernanda Petersen skal lede.

Bildet viser en nyfødt baby som ligger på ryggen og to hanske-kledte hender behandler babyen.
Publisert 18. okt. 2017 07:11

Professor Fernanda Petersens forskergruppe ved Institutt for oral biologi (IOB) er nettopp tildelt åtte millioner kroner fra Forskningsrådet for å forske på antibiotikaresistens hos premature barn.