Mann i hvit frakk ler utendørs mens det snør
Publisert 20. feb. 2019 16:27

En litt uvanlig studieperiode nærmer seg slutten for tannlegestudent Lenoardo Pagotto. Siden starten av året har 22-åringen fra Brasil vært på utveksling i laben på Gaustad.

gruppebilde av cirka 30 forskere stilt opp i en spiraltrapp
Publisert 27. juni 2018 10:30

Rundt 30 forskere fra Brasil, USA og UiO sparket i gang det internasjonale samarbeidsprosjektet «Resispart» i USA i forrige uke. Prosjektet, ledet av Fernanda Petersen ved Institutt for oral biologi, preges allerede av samarbeid, god stemning og forventninger.

Publisert 9. mars 2018 13:14

Universitetets aula var den høytidelige rammen, da Professor Fernanda Petersen mottok prisen fra Olav Thon stiftelsen som er på 10 millioner kroner.

De to forskerne stilt opp utendørs. De ser fornøyde ut. Kuntziger til venstre og Petersen til høyre.
Publisert 11. jan. 2018 15:46

Professor Fernanda Petersen ved Institutt for oral biologi fikk, sammen med sine samarbeidspartnere,  en betydelig tildeling fra Olav Thon Stiftelsen i dag. Forskningsmidlene går til prosjektet: «Born in the twilight of antibiotics: fighting antimicrobial resistance in preterm infants».

Logoene til de fire samarbeidende institusjonene på prosjektet: Forsyth, University of Illionois at Chicago, Unicamp og UiO.
Publisert 28. nov. 2017 15:56

Institutt for oral biologi mottok nylig en betydelig tildeling til nok et prosjekt professor Fernanda Petersen skal lede.

Bildet viser en nyfødt baby som ligger på ryggen og to hanske-kledte hender behandler babyen.
Publisert 18. okt. 2017 07:11

Professor Fernanda Petersens forskergruppe ved Institutt for oral biologi (IOB) er nettopp tildelt åtte millioner kroner fra Forskningsrådet for å forske på antibiotikaresistens hos premature barn.