Pawel Kallas har fått prisen «Best young author of the year»

Tidsskriftet Biomaterial Investigations in Dentistry har kunngjort vinneren av prisen for 2020-2021. Prisen er innstiftet av tidsskriftet.

Stipendiat Pawel Kallas viser stolt fram diplomet for utmerkelsen Best young author of the year

Pawel Kallas ved Avdeling for biomaterialer viser stolt fram diplomet han har fått for utmerkelsen «Best young author of the year». Foto: Fredrik Haugen Pedersen

Pawel Kallas tildeles prisen for artikkelen «Effect of silica nano-spheres on adhesion of oral bacteria and human fibroblasts». Den nå prisbelønte forfatteren er stipendiat ved Avdeling for biomaterialer. Medforfattere på artikkelen er Hua Kang, Håkon Valen, Håvard Jostein Haugen, Martin Andersson and Mats Hulander.

Artikkelen utpeker seg som vinner fordi den forteller om en studie som har som mål å bidra til håndtering av et økende klinisk problem ved hjelp av en original tilnærming utformet på en grundig og overbevisende måte.

Bedømmelsesgrunnlag for «Best young author of the year»: Prisen tildeles en forfatter som på tidspunktet for innlevering av manus er innenfor å ha avsluttet ferdig grad (PhD, DDS, DMD, MD, etc.) 10 år tidligere. Vedkommende har nordisk nasjonalitet eller har utført sin forskning i et nordisk land. Kvalifiserte manus vurderes basert på følgende kriterier: Studiens originalitet, studiens form og språklig klarhet. Med utmerkelsen følger også et beløp på 2.000 Euro og et diplom.

Publisert 19. nov. 2021 09:17 - Sist endret 19. nov. 2021 09:45