Aktuelt - Side 2

Bildet kan inneholde: azure, vindu, rektangel, himmel, aqua.

Hos pleietrengende kan tennene gå til grunne på få måneder. Mangelfull munnhygiene og hyppig sukkerinntak er blant forklaringene. Tiden er overmoden for at helsemyndighetene utvikler retningslinjer for samhandling mellom ulike grupper av helsepersonell – til beste for pasienten.

Bildet kan inneholde: smil, jeans, datamaskin, personlig datamaskin, bord.

De odontologiske samlinger (DOS) inneholder over 3000 gjenstander. Her finner du tannlegeredskaper fra 1820-tallet til moderne tid. DOS inneholder mer enn 3500 gjenstander som viser ulike sider ved odontologien – vitenskapen om tenner, orale vev og tilhørende sykdommer.

Bildet kan inneholde: skrift, triangel, rektangel, magenta, logo.

Studiebarometeret er NOKUTs årlige undersøkelse om studiekvalitet. Undersøkelsen går til alle studenter i 2. eller 5. studieår, ca. 65 000 studenter i hele landet.  For OD er det tredje semester tannpleie og odontologi samt niende semester odontologi som vil få en invitasjon til å delta i undersøkelsen som sendes ut i disse dager.

Billdetkolasj

Etter lang tid med sosial distansering er det nå klart for et fysisk møte når NTF skal arrangere sitt årlige landsmøte i Bergen 4.-6. november. Det odontologiske fakultet bidrar som vanlig også denne gangen bredt i det faglige programmet.

Bildet kan inneholde: panne, øyenbryn, skjegg, kjeve, smil.

Mange studenter som ønsker å bli tannlege begynner studiet i utlandet. Etter ett til to år kan utenlandsstudentene søke om plass ved UiO og UiT til å fullføre studiet gjennom et årlig innpassingsopptak. I år var det særlig konkurranse om plassene.

Bildet kan inneholde: smil, yttertøy, fotografi, anlegg, skulder.

Som et coronatiltak har UiO ansatt mentorer for studentene som begynte i høst. På OD har vi ni studentassistenter som skal hjelpe de nye studentene med å finne seg til rette på studiet de har startet på.

Bildet kan inneholde: smil, underholdning, scenekunst, begivenhet, gardin.

Etter en lang coronapause var det endelig på tide med doktorkreering igjen. Ikke siden 17. september 2020 har arrangementet vært gjennomført i Universitetets aula. I alt fikk 113 doktorander diplom. Fra OD fikk Kjersti Sturød sitt overrakt av rektor og dekan.