Oppstart for fakultetets nye spesialistkandidater

Denne uken startet 17 nye spesialistkandidater på fakultetet. Årets kandidater er tatt opp på en av følgende fagavdelinger: Endodonti, Pedodonti, Kjeveortopedi, Periodonti, Oral kirurgi og oral medisin, Oral protetikk og Pedodonti og atferdsfag.

Bilde av to studenter som sitter i auditoriumet

Gunvor Askjem Barstad og Ingunn Marie Frested Sogn er to av våre nye spesilistkandidater. Foto Ingar A. Storfjell OD/UiO

Kandidatene skal følge et treårig løp, med unntak  av Oral Kirurgi og Oral Medisin hvor kandidatene følger et 5-årig studieløp.

Flere av kandidatene har studert på fakultetet tidligere, og her var det også gjensynsglede å spore.

- Det føles trygt å komme tilbake til fakultetet, var det noen som uttrykte.

Dekan Tiril Willumsen, visedekan for spesialistutdanningen, Jan Eirik Ellingsen og Instituttleder Carl Hjortsjö satte en fin ramme på dagen med sine innledninger.

Bilde av visedekan Ellingsen som foreleser
Visedekan Jan Eirik Ellingsen ønsker velkommen til fakultetet. Foto: Ingar A. Storfjell OD/UIO

Fagavdelingene gav kandidatene veldig gode innblikk i den spennende, og nok til tider også krevende, hverdagen som er i vente. Spesialisering innen eget fagområdet og tverrfaglig samarbeid står på agendaen fremover.

Kandidatene fikk i tillegg en siste runde med administrativ og praktisk informasjon før oppstart.

Etter orienteringsmøtet bar det videre til felles lunsj i kantina før spesialistkandidatene ble tatt med til sine ulike fagavdelinger.

Spesialistutdanning ved Det odontologiske fakultet.

Studieseksjonen ved Det odontologiske fakultet

Av Kjersti E. Carlsen