
Tradisjonen tro var det høy kvalitet på årets masterpresentasjoner, og som vanlig hadde juryen en vanskelig jobb. Her er årets prisvinnere.
Tradisjonen tro var det høy kvalitet på årets masterpresentasjoner, og som vanlig hadde juryen en vanskelig jobb. Her er årets prisvinnere.
På frukostmøte om eldres munnhelse var det einigheit om at samhandling er viktig for at eldre skal få den oppfølginga dei har krav på.
Dei nyutdanna studentane frå Det odontologiske fakultetet (OD) er godt nøgde med kvaliteten på utdanninga, og dei får jobbar som svarar til forventingane.
I åtte år har Det odontologiske fakultet og University of Western Cape (UWC) hatt ein samarbeidsavtale. Våren 2019 kom dei første innreisande studentane til Oslo, etter eit strategisk og langsiktig arbeid frå leiinga ved fakultetet.
På onsdag ble en ny stolthet for fakultetet offisielt innviet: Et Zeiss Gemini SEM 300 med et Gatan 3 View 2XP system - altså et helt nytt skanningelektronmikroskop.
Det er et stort samfunnsproblem at munnhelsen ikke oppfattes som en del av menneskers generelle helse. Det var tilbakemeldingen fra et samlet panel, da årets munnhelsedag ble markert på Kulturhuset.
UiO:Livsvitenskap skal finansiere åtte nye konvergensmiljø i perioden 2019–2023. OD-professor Hilde Galtung og OD-fyrsteamanuensis Tine Merete Søland er med i eitt av dei.
Det er en stor begivenhet når det kommer et nytt klassifiseringssystem for sykdommer, spesielt med tanke på at det var 20 år siden sist periodontale sykdommer ble klassifisert.
- Dette pilotprosjektet kan vere ein milepæl for organiseringa av framtidas munnhelseteam, seier dekan Pål Barkvoll.
Det odontologiske fakultet har fått sin eigen forskingsklinikk. Klinikken har allereie vore brukt til klinisk forskning, mellom anna på munntørrheit.
- Hvis spesialistpraksis blir overført til kompetansesentrene, vil det svekke grunnutdanningen vår, sier dekan Pål Barkvoll.
Nettverket rundt sunn aldring arrangerte nylig sitt første symposium. I åpningstalen fokuserte dekan Pål Barkvoll blant annet på at det er et stort samfunnsproblem at mange eldre lever med dårlig munnhelse.
Studentombudet er en uavhengig og nøytral ressursperson for studenter ved UiO, og det er Marianne Høva Rustberggard som forvalter ombudsrollen ved universitet.
Vi blir stadig eldre. En aldrende befolkning gir utfordringer, men også nye muligheter. Men hvordan møter vi disse utfordringene og hvordan kan det odontologiske perspektivet integreres i dette arbeidet?
Det odontologiske fakultet ble tildelt UTFORSK - midler i samarbeidet med the University of Western Cape.
Rett før de fleste ansatte og studenter tok juleferie, samlet fakultetets ansatte seg til juleavslutning, jubileumsmarkering og prisutdeling i foajeen i Geitmyrsveien.
Marie Curie-prosjektet «MgSafe» til Avdeling for biomaterialer vart offisielt køyrd i gang i starten av november med eit vellykka kick-off møte i Hamburg. 15 forskarar deltar i eit konsortium for å kunne optimere avbildingsteknologiar for nedbrytbare beinimplantat.
Den nye personlovgjevinga, betre kjent som The EU General Data Protection Regulation (GDPR), samt korleis ein lykkast med ERC-søknader var noko av det som var på agendaen på det årlege seminaret for rettleiarar for ph.d.-kandidatar ved Det odontologiske fakultet.
Endelig er det kommet nye faglige anbefalinger for smittevern i klinisk odontologisk praksis. Dokumentet er videreutviklet fra retningslinjer for smittevern ved de odontologiske lærestedene i Norge som ble utarbeidet av universitetene i 2015. Resultatet er blitt en anbefaling som skal gjelde for all klinisk odontologisk virksomhet.
Hvis alt går som det skal, kan studenter snart reise på utveksling til den sør-koreanske hovedstaden. Dekan Pål Barkvoll kom nylig tilbake fra Seoul National University med en underskrevet intensjonsavtale i kofferten.
Ph.D student Anna Pawlik kommer fra Det odontologiske fakultet sin samarbeidspartner Jagiellonian University i Kraków.
Livsvitenskap støttet nylig et tverrfaglig seminar arrangert av forskningsgruppen til professor Janicke Liaaen Jensen, som tok til orde for å gripe fatt i det unaturlige skillet som finnes mellom munnhulen og resten av kroppen.
Bjørn Øgaard ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo (UiO) og tidlegare kollega ved UiO, Bjørn Zachrisson er på høvesvis fjerde- og tredjeplass over verdas mest siterte forskarar i kjeveortopedi.
«Brennmerket» blei eit vellykka frukostmøte sett frå både arrangørarane, forskarane og publikum si side - så vellykka at det ga meirsmak.
To av Universitetet i Oslo (UiO) sine fakulteter møtes i et utradisjonelt samarbeid for å sette utenforskap på agendaen. Fredag 12. oktober inviterer Det odontologiske og teologiske fakultet til frokostmøtet: «Brennmerket».