
Fakultetet skal til høsten velge en ny dekan for perioden 2021 til 2024. Coronapandemien har imidlertid forsinket prosessen, men nå vil valgkomiteen intensivere sitt arbeid, slik at valget kan gå av stabelen i oktober.
Fakultetet skal til høsten velge en ny dekan for perioden 2021 til 2024. Coronapandemien har imidlertid forsinket prosessen, men nå vil valgkomiteen intensivere sitt arbeid, slik at valget kan gå av stabelen i oktober.
Det odontologiske fakultet fikk tildeling for sitt samarbeid med the University of the Western Cape, Sør- Afrika.
Regjeringen ga nye føringer for universitetene i sin pressekonferanse 7. mai, slik at man kan planlegge for en gradvis gjenåpning av fakultetets bygninger på en trygg og forsvarlig måte. Det betyr imidlertid at ikke alle kan komme tilbake på mandag.
A new combination of techniques for extracellular vesicle (EV) isolation is developed that is less complicated, time consuming, and harmful to the vesicles compared to existing methods.
Stress fra lave konsentrasjoner av antibiotika påvirker bakterienes evne til å ta opp genmateriale(DNA) fra omgivelsene, og kan føre til både økt og redusert DNA-opptak.
Nye, og til nå ukjente, bindingspartnere for ephrin-B3 er proteoglykanene Agrin, Collagen XIII, Perlecan og CD44 (v3-v10).
Hvis du er plaget med tørr munn, er det en risiko for at du i tillegg sliter med tørre øyne. Og det kan være fettkjertlene i øyelokket som er problemet.
Mye kan tyde på at syreskader er noe som bør bekymre langt flere enn bare å tenke på hull i tennene. En omfattende studie fra Det odontologiske fakultet viser at syrlige drikker, som i stor grad konsumeres av barn og unge i Norge, gir store syreskader.
Studien bekrefter hvor viktig det er å redusere orale infeksjoner, ettersom slike infeksjoner kan resultere i tannekstraksjoner og høyere dødelighet.
Dekan Pål Barkvoll har nedsatt en vitenskapelig komite i forbindelse med den pågående coronapandemien.
Forskningsrådet øremerket nylig 30 millioner kroner for å finne kunnskap som potensielt kan løse denne pandemien. Det er trist å se at dette utgjør beskjedne 0,1 promille av samfunnstiltakene på 280 milliarder som iverksettes for å redusere skadevirkningene
Lactate treatment shows promising therapeutic potential for several neurological diseases, including Alzheimer’s disease. We studied blood lactate dynamics in mice in order to optimize the administration of lactate.
An e-Book consisting of a series of excellent articles on host-commensal interactions to fight pathogens: Edited by Drs. Sudhanshu Shekhar, Fernanda Cristina Petersen, and Xi Yang, and published in Frontiers in Immunology.
De siste ukene har miljøet på Det odontologiske fakultet blitt mer internasjonalt.
Å drive fremtidsrettet klinisk undervisning, er av avgjørende betydning for å sikre at kandidatene som utdannes ved Det odontologiske fakultet er rustet til å møte en virkelighet hvor ny teknologi i stadig større grad vil være definerende for tannlegeyrket.
Fra 10-13 februar ble årets Life Science-konferanse arrangert. OD bidro på arrangementene «Gutter og livsvitenskap» og «Lysvandring med glimt av livsvitenskap».
I overkant av 200 tilhørere hadde meldt seg på arrangementet «Hvordan overleve alderdommen?» i forbindelse med Life Science-konferansen.
Et svekket komplementsystem på grunn av genetiske defekter er nylig vist å spille en stor rolle ved Alzheimers sykdom (AD). P. gingivalis er en mester i å undertrykke medfødt immunforsvar. Vår arbeidshypotese er at AD hos noen pasienter skyldes inflammatoriske responser i hjernen utløst av bakterien og dens påvirkning av proteingener i komplement- kaskaden.
I 2018 fikk avdeling for Biomaterialer en stor Eurostar-tildeling på flere millioner, og i forrige uke var de franske samarbeidspartnerne i Norge for å diskutere fremdriften i prosjektet.
Dekan Pål Barkvoll støtter rektor ved UiB om unødvendig styring av innhold i helseutdanningene med statlige forskrifter.
En hyggelig tradisjon ved fakultetet er å samles til dekanens julegløgg. I år var det også arenaen hvor flere priser ble delt ut.
Det er midler fra NFRs utlysning for Unge forskertalenter hvor Hanna Tiainen har nådd helt til toppen i den knallharde konkurransen.
Tittelen tilhører Rigmor Schøne, som til daglig jobber på sterilsentralen på IKO. I juni 2019 var hun ferdig utdannet som sterilforsyningstekniker, og altså den første av sitt slag i tannhelseverden.
Anne Rønneberg har vist vei når det gjelder å sette fokus på tannhelsepersonells viktige rolle i møte med sårbare barn. Da er det gledelig at dette arbeidet legges merke til.
For å lykkes i kampen mot antibiotikaresistens må man samarbeide på tvers av landegrenser. RESISPART-prosjektet muliggjør denne typen forskning.