
Tor Paaske Utheim, professor II ved Institutt for oral biologi, vart tildelt pris frå Oslo Universitetssjukehus for framifrå forsking fredag 5. mai.
Tor Paaske Utheim, professor II ved Institutt for oral biologi, vart tildelt pris frå Oslo Universitetssjukehus for framifrå forsking fredag 5. mai.
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da Barneombudet inviterte toppledere innen helsesektoren til «Høynivåmøte mot vold mot barn» på Grefsenkollen restaurant i Oslo mandag 24. april 2017.
Tjue ansatte fra fakultetet deltok på årets konferanse i International Association for Dental Research (IADR). Og som flere ganger tidligere kom én av dem tilbake med en gjev pris i kofferten.
Hafjell var destinasjon då Scandinavian Society for Biomaterials hadde sitt årlege seminar. Ein konferanse som avdelinga for biomaterialar arrangerte. Tilbakemeldingane frå deltakarane tyda på at både den norske fjellheimen og sjølve programmet freista til eit snarleg gjensyn.
Rådgiver for helse, miljø og sikkerhet (HMS) ved Institutt for klinisk odontologi (IKO), Bente Olin Teigmo, er tildelt Universitetet i Oslo sin HMS-pris. Hun får prisen blant annet for sin evne til å inspirere andre - ved instituttet, men også på tvers av fakultetet og universitetet.
Årets munnhelsedag ble markert med yrende liv i morgentimene, da over to hundre mennesker hadde tatt turen for å høre Johanna Berstad og Bente Brokstad Herlofson forelese om kreft og oral helse i Geitmyrsveien. Det var Den norske Tannlegeforeningen som arrangerte frokostseminaret sammen med Kreftforeningen, Munn- og halskreftforeningen og Det odontologiske fakultet, UIO. Her kan du se opptak av frokostseminaret.
I en fersk rangering av utdanningsinstitusjoner ut fra fag og fagområder, fikk odontologiutdanningen ved Det odontologiske fakultet 46. plass - i verden. Ingen av de andre norske odontologiutdanningene er med på lista.
I forrige uke (23-24. feb) hadde fakultetet besøk av ADEEs internasjonale hovedstyre. De hadde tatt turen til Oslo for å starte planleggingen av ADEE 2018 som skal arrangeres i Oslo.
Amer Sehic brenner litt ekstra for å få ned frafallet blant studentene som starter sine studier ved fakultetet. Men han har også startet sin periode som prodekan for studier med noen planer for hvordan fakultetet skal øke kvaliteten på studieprogrammene.
15. april er det frist for å søke seg til fakultetets forskerlinje i odontologi.
– Denne muligheten er for god til ikke å gripe! Og du trenger absolutt ikke å være Einstein for å passe inn, oppfordrer årets forskerlinjestudenter.
Det er mange ideer og planer som surrer rundt i hodet til ODs ferske forskningsdekan i startgropa på nytt år og dekanatperiode. Men Linda Hildegard Bergersen tenker aller mest på hvordan fakultetet skal få økt andelen eksterne forskningsmidler.
De neste ukene publiserer vi intervjuer med fakultetets nye prodekaner. Alix Young Vik er ny studiedekan ved fakultetet, og hun vil at studieplanene skal være dynamiske. I løpet av de neste fire årene håper hun å gjøre de kliniske delene av studiene, som er hennes hovedansvarsområde, enda bedre for studentene.
Det var mange som møtte opp i Domus Odontologica da Institutt for oral biologi (IOB) arrangerte et inspirerende innovasjonsseminar . Hensikten med seminaret var å lære mer om hvordan forskning kan omsettes til innovasjonsløsninger som kan bidra til å løse viktige samfunnsoppgaver.
Det odontologiske fakultet innleder et flerårig samarbeid med Tannhelsetjenestens kompetansesenter Midt-Norge.
For tredje år på rad åpner Det odontologiske fakultet opp for at odontologistudenter i utlandet kan søke om å få fullføre utdannelsen sin ved UiO.
På NEMKO -tomta på Gaustad skal fremtidens odontologibygg reises. Men før vi kan finne frem flyttesakene i Geitmyrsveien, er det mye som skal skje. For dekan Pål Barkvoll, er det viktig at alle ved Det odontologiske fakultet, har anledning til å følge prosessen fremover. Dere vil derfor få jevnlige rapporter fra byggemøtene på nettsidene for ansatte fremover.
En arbeidsgiverundersøkelse som NIFU har gjennomført på oppdrag fra UiO, viser at tidligere studenter fra OD utmerker seg i arbeidslivet.
Tirsdag 13.desember klokken 1215 oppfordrer vi alle til å ta med seg matpakken til Store auditorium. Her vil dere får høre et viktig og inspirerende lunsjforedrag av Hege Frey og ungdommer fra Forandringsfabrikken. De vil fortelle om egne erfaringer og gi oss viktige råd om pasientkommunikasjon.
Se Forandringsfabrikken for mer informasjon.
Lurer du på hvordan man kan identifisere noen via tennene? I episode 7. av NRKs serie om Isdalskvinnen kan du få svar. I denne episoden kan du få følge rettsodontolog Sigrid Ingeborg Kvaal når hun undersøker tennene til den ukjente Isdalskvinnen. Sigrid Kvaal er for øvrig medlem av ID- gruppe til Kripos, og har lang erfaring med identifikasjonsarbeid. Se episoden her
På morgenen mandag 14. november kunne vi både se og høre Anne Rønneberg i NRK sine nyhetssendinger på NRK TV og radio. Spesialisten i pedodonti fortalte om tannhelsepersonells rolle i avdekking av omsorgssvikt.
Forskarar frå heile verda var samla til ein workshop i Malmø som avdelinga for Biomateriale var med å organisera. Målsetninga med workshopen var å samla nåverande og framtidige brukara av nøytronspreiing innanfor tverrfaglege områder av biologi og materialteknologi.
Den internasjonale workshop blei arrangert under paraplyen av Interreg-prosjektet ESS & MAX IV: Cross Border Science and Society, som er eit treårig prosjekt som innvolverar 27 partnere innenfor Oks regionen.
Her kan du lese meir om samlinga.
I dag vedtok fakultetsstyret ved Det odontologiske fakultet (OD) enstemmig at Pål Barkvoll fortsetter som dekan. Barkvoll er glad for fornyet tillit og lover stødig fokus på fakultetets kjerneoppgaver i tida framover.
Ved årsskiftet tiltrer tre nye prodekaner når Pål Barkvoll går i gang med sin andre periode som dekan. Teamet er utvidet med én person fra inneværende periode, og representerer bredden i de tilsatte ved fakultetet.
Gjensynsgleden av stor da avdelingen for Biomaterialer hadde invitert til alumnusarrangement i Faculty Club fredag 21.oktober.
Professor ved Institutt for oral biologi (IOB), Hilde Galtung, tildeles Det medisinske fakultets pris for innovasjon i profesjonsstudiet. Prisen består av 20 000 kroner, diplom og heder og ære.